Her er de 12 it-firmaer, der betaler mest i dansk skat








Det er en meget broget skare af både rent danske og udenlandske virksomheder, der står for hovedparten af de skatteindtægter, som kommer fra den danske it-branche. Det viser en særkørsel. som Computerworld har foretaget på grundlag af Skats netop offentliggjorte liste over danske virksomheders skattebetalinger.

Blandt de 12 største skattebetalere finder man både hardware-firmaer, software-udviklere, konsulenthuse, distributører og rene salgsvirksomheder.

Helt suveræn på listen er dog TDC, som med tæt ved 1,6 milliarder kroner er helt uden for kategori, når det gælder om at bidrage til forretningen Danmark.

Nummer to på listen er det tysk-ejede ERP-koncern SAP, som betaler tæt på 40 millioner kroner af sin indtjening til det fælles bedste.

Nummer tre er er den oprindeligt danske producent af udstyr til satellit-telefoner, Thrane og Thrane, som i fjor – efter et lettere tumultarisk forløb – blev købt af den britiske konkurrent Cobham. Godt 38 millioner lagde Thrane og Thrane i statskassen.

Blandt de andre glade skattebetalere finder man som nævnt en bred vifte af forskellige selskaber, som for eksempel det rent danske softwarehus Simcorp, der har den tidligere og mangeårige Microsoft-direktør Klaus Holse i spidsen for direktionen. Et andet softwarefirma på listen er amerikanske CA Technologies.

Konsulentvirksomhederne Accenture og det britiske specialist i GIS-teknologi Atkins er også på listen. 

Fra it-branchens salgsled dukker den tyskejede distributør Also op sammen med den svenskejede forhandler Dustin.

Her er de 12 danske it-virksomheder, der betaler mest i skat i 2013.

Læs også:

Denne gruppe it-firmaer lægger flest skattekroner i Danmark

Her er Skats vilde datacenter: Så stort er det

Derfor søger Skat it-folk efter stor fyringsrunde

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>