Her er de slemme problemer ved it-outsourcing








Mange danske virksomheder har efterhånden set lyset i at outsource it til Indien. Det er der mange gode grunde til, og pengene er formentlig en af de mest markante.

Dansk Industri har vurderet, at besparelsespotentialet ligger på mellem 25 og 30 procent på outsourcingsopgaver i Indien og andre asiatiske lande.

Men det er naturligvis forudsat, at man ikke løber ind i alt for mange problemer – og den risiko eksisterer, skriver Forrester-rådgiver Manatosh Das i et blogindlæg.

“Selvom indiske software- og serviceleverandører går efter høje standarder, er det tydeligt, at der stadig er svagheder i deres leverancer,” lyder budskabet.

Her er de mulige problemer
Manatosh Das peger på nogle af de store problemer, der kan være forbundet med it-outsourcing til Indien.

Det drejer sig først og fremmest om dårligt kode-arbejde i applikationer. Med det mener Forrester-rådgiveren blandt andet, at der kan være en øget risiko for cross-site scripting og angreb via SQL.

“Sikkerheds-professionelle og software-udviklere har kendt til disse typer fejl i årevis, men de fortsætter med at dukke op igen og igen i ny kode.”

Samtidig peger han på, at ledelsen i outsourcing-firmaerne kan have manglende opmærksomhed på sikkerheds-problemstillingerne hos kunderne.

Endelig mener Manahosh, at industrialiseringen af softwareudvikling er med til at øge sikkerhedsrisiciene.

“Udvikling i industriskala kan udsætte kunder for en betydelig risiko. I nogle tilfælde servicerer offshore centre mange kunder, men mangler effektiv segmentering på netværket,” lyder det i blogindlægget.

Læs også:

Så meget kan du spare på at sende din it til Indien

Derfor satser Danske Bank på indisk it-udvikling

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>