Her er de største spillere på det danske ERP-marked







Herbert Nathan ERP 2013.jpg
Klik på billedet for at se resultaterne fra ERP-undersøgelsen.

Kilde: Herbert Nathan & Co.












ERP-rådgivningsfirmaet Herbert Nathan & Co har undersøgt, hvilke ERP-løsninger der anvendes i de 1.000 største virksomheder i Danmark.

Konklusionen er ikke overraskende, at SAP Business Suite og Microsoft Dynamics AX fylder mest blandt disse virksomheder.

Men netop i disse år står mange virksomheder over for at skulle modernisere eller opgradere på ERP-siden, og det ser faktisk ud til, at det er Dynamics AX, der vinder flest kunder i den forbindelse.

“I dag er godt tyve procent af markedet AX, men vores vurdering er, at det kommer til at stige. Microsoft har gjort det rigtig godt, og der er mange virksomheder, der har valgt en Microsoft-strategi,” siger Herbert Nathan fra rådgivningsfirmaet.

Derfor vinder Dynamics AX frem
Han peger på, at AX’ danske historik også har en betydning for, at mange er interesserede i denne ERP-løsning.

“I mellemmarkedet er der ingen tvivl om, at Microsofts AX har fået meget medvind i de senere år, og den seneste version, AX 2012, er også en mere kompliceret og funktionsrig løsning, som også dækker meget globale virksomheder,” forklarer Herbet Nathan.

“Samtidig understøttes det også af rigtig mange partnere på markedet, som hver dag er ude at promovere løsningen i deres specielle segment.”

Det er dog fortsat SAP, der er der er dominerende i den høje ende af markedet, hvor den tyske ERP-leverandør sidder på omkring halvdelen af de 100 største virksomheder i Danmark ifølge undersøgelsen fra Herbert Nathan & Co.

Et selskab som Oracle forsøger dog også at udfordre SAP.

“SAP er væg-til-væg, og Oracle forsøger at komme ind som best-of-breed – og de har også købt rigtig mange produkter op. Men der er ikke tvivl om, at SAP har væsentlig større fodfæste i de større virksomheder,” siger Herbert Nathan og forklarer, at det er Microsoft og SAP, der er de to helt store kombattanter blandt de 1.000 største virksomheder.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>