Her er LED-lyset der ikke går ud ved strømsvigt

Nu er det slut med at lede efter lommelygten, hvis strømmen går i huset. Virksomheden SmartCharge har nemlig udviklet en ny type LED-lys, som kan holde sig selv kørende fire timer efter et eventuelt strømsvigt.

Det skriver blandt andre det amerikanske teknologimedie Techcrunch. Under normalt brug lover SmartCharge, at det ekstra lys holdes i gang takket være et lille batteri inde i selve pæren. Det kan vise sig yderst brugbart efter naturkatastrofer og orkaner lig den danske Bodil. Selve LED-lyset har en levetid på op til 25 år.

LED-lyset blinker heller ikke, så snart strømmen kommer tilbage, men kan elektronisk måle sig frem til den korrekte mængde lys, når strømmen kører normalt. Eneste problem ved SmartCharge-lyset er, at det lige nu kun fungerer, hvis det er sat i en enkelt serie og forbundet til stikdåse, som er forbundet til en kontakt i væggen.

Firmaet skulle dog arbejde på at bygge LED-lyset, så det kan fungere i en hele række af serier, så LED-lyset kan sættes direkte i stikket i væggen uden at skulle have en stikdåse imellem. Selve tilslutningen til lampen kræver dog intet ekstra udstyr. Dog fylder SmartCharge-pæren en del.

Lige nu er SmartCharge et kickstarter-projekt, som er ved at indsamle penge til at videreudvikle idéen. SmartCharge har dog allerede nået sit mål på 50.000 dollars i startkapital. Men grundlæggeren Shailendra K. Suman fortæller dog ikke noget om, hvorvidt det nye LED-lys bliver dyrere end konventionelle lys, som allerede i dag er strømbesparende, men dog ikke kørende ved strømsvigt.

Du kan se en demonstrationsvideo af systemet her:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>