Hey Microsoft, hvor er dine venner henne lige nu?














ComputerViews: Microsoft kæmper stadig for at holde Windows Phone inde i kampen mod Android og Apples iOS.

Det har nu stået på i tre år, men det er ikke meget, Microsoft har fået brugt boksehandskerne.

I stedet har softwaregiganten primært optrådt som boksebold for Google og Apple, og det er blevet til flere hårde mavepustere, et par knækkede tænder og et par blåt øje.

Android er uden tvivl den dominerende sværvægter i smartphoneland, og hvis der regnes med de seneste tal fra analysehuset IDC, har styresystemet på verdensplan en markedsandel på over 80 procent.

I letvægtskassen finder vi Apple, der har omkring 13 procent, mens Windows Phone roder rundt i fluevægt under fire procent.

Microsofts styresystem har dog fået en smule momentum og udbredelsen er stigende i flere europæiske lande, hvor Microsofts styresystem lokalt har en markedsandel på omkring 10 procent.

Men uanset hvordan tallene vendes og drejes, står Windows Phone generelt som den aktuelt svageste platform, når det gælder opbakning fra mobilbrugerne.

Androids forspring er nu så stort, at det for Microsoft må være ligesom at stå foran Mount Everest iført et par slidte træsko og tyve kilo mavefedt dinglende ud over bæltekanten.
Det bliver svært at nå toppen.

Nokia på ni ud af ti Windows-mobiler

Microsoft har dog ikke givet op, og det viste softwaregigantens køb af Nokias mobildivision, der ventes at falde helt på plads i begyndelsen af næste år.

Nu tager Microsoft selv kontrollen med en del af Windows Phone-hardwaren i forsøget på at overbevise brugerne om, at styresystemet er værd at satse på.

Der er naturligvis respekt for fighterviljen, men Microsoft klarer den næppe alene.

Uheldigvis må drengene fra Redmond indse, at antallet af tætte allierede er forbavsende få, når det gælder Windows Phone.
En opgørelse viste for nylig, at det er Nokia, som har taget stort set hele slæbet, når det gælder udbredelsen af Microsofts styresystem.

Ni ud af ti solgte mobiler med Windows Phone 8 står der Nokia på.

Tendensen har været stigende, da Nokia ‘sad over’, da Windows Phone blev introduceret i 2010. Det var først året efter, at Nokia satte sin produktion i gang.

I dag er der adskillige finske Windows Phone-modeller at vælge imellem, som er blevet lanceret det seneste år, eksempelvis flagskibsmodellen Lumia 920 og kameramobilen Lumia 1020.

Nokia har endda annonceret, at der er flere modeller på vej som Lumia 1520, som er udstyret med en skærm på seks tommer.

Men hvor er alle de andre producenter henne? Hvor er Microsofts allierede, som skal hjælpe Windows Phone i øjeblikkets meget ulige kamp mod Android og iOS?

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>