Kampen om server-kunderne: Her er HP’s slagplan














Barcelona: HP lancerer i denne uge to nye server-systermer i kategorien converged infrastruktur og går nu direkte i flæsket på konkurrenterne.

“Alt hardwaren i systemerne er designet med hastighed for øje. Vi kan levere den enkelte server til kunderne på blot én dag,” forklarede Tom Joyce, Senior Vice President hos HP, på Discover 2013 konferencen i Barcelona.

Produkterne, der går under navnene HP ConvergedSystem 700 og 300, skal tage kampen op mod konkurrenterne VCE, Hitachi Data Systems, IBM og Dell, på det endnu unge converged marked.

Centralt for HP’s ConvergedSystems, og konkurrerende produkter på markedet, er en tankegang om enkelhed, standardiseret hardware og hurtig leverance.

HP langt efter VCE – målt på salg
Hewlett-Packard opfandt converged udtrykket for tre år siden og benytter sammen med den nærmeste konkurrent VCE udtrykket næsten eksklusivt.

Cisco Systems kalder det Unified Computing System (UCS), mens Analysehuset Gartner kalder det integrerede systemer.

“Markedet for integrerede systemer vokser kraftigt, med en omsætning stigende 53,7 procent fra år til år i 2Q12, men det udgjorde kun 3,5 procent af det samlede datacenter hardware i 2011,” skriver Gartner om markedet i en rapport.

Rapporten viser samtidig, at det i dag er virksomheden VCE, der er dannet af Cisco og EMC Corporation, som gennem første kvartal 2011 til andet kvartal 2012 lavede den største fortjeneste på converged server-systemerne.

VCE lavede i perioden 1,2 milliarder danske kroner i indtægter på de såkaldte converged-systems, mens HP ligger på andenpladsen med lidt over 500 millioner danske kroner i indtægter på det nye marked.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>