Kina opruster til cyberkrig: Bliver værre end atombomben








Det siges, at det første offer i enhver krig er sandheden.

Og noget stemmer ikke helt, når USA i flere år har peget på kinesisk spionage igennem it-udstyr og en mangeårig forberedelse til krig på internettet, mens Kina først nu selv hævder, at landet vist skal til at forberede sig til cyberkrig.

“Cyberkrig kan lamme et land og endda få fatale konsekvenser for resten af verden, fordi den slags angreb ikke er begrænset til en region. Cyberkrige har derfor større indvirkning end en atombombe,” fortæller den højstående general Wu Jiangxing fra Folkets Befrielseshær til statsmediet China.org.

I den sammenhæng er indsamlinger af efterretninger omkring militære anlæg, store selskaber og sågar privatpersoner essentielle – da den slags viden kan bruges direkte af militæret og indirekte til at svække et land ved at ramme det fysisk på det finansielle område og i energisektoren.

“Snowden-sagen afslører, at USA har en systematisk plan for udviklingen af sine cyberkrigs-kompetencer. Den slags kan vi ikke imødegå på en spredt og uorganiseret måde,” siger Wu Jiangxing til China.org og forklarer, at Kina stadig er svag på cyberkrigsfronten i forhold til lande som USA og Sydkorea.

Overvåger Vesten Østen?
Det kinesiske statsmedie China.org beskriver således whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer af gennemgribende NSA-overvågning i Vesten som en alarmklokke, der skal få Folkerepublikken i Østen til at vågne op til dåd.

“Mange af vores kommunikationsenheder kommer fra vestlige lande. Det vil ikke være teknisk svært for dem at plante kode i enhederne, så de kan bruges til overvågning,” fortæller den højstående general Wu Jiangxing fra Folkets Befrielseshær til China.org.

Beskyldningerne mod USA’s overvågning virker på den måde som en slags modsvar til amerikanske beskyldninger mod det private selskab Huawei, der er mistænkt for at sende data i Vesten tilbage til den kinesiske regering.

Glem nuværende kryptering
Wu Jiangxing pointerer samtidig, at kryptering ikke nødvendigvis er en sikker vej frem, da krypteringsteknologierne i høj grad kommer fra USA. Også hardware-afhængigheden til Vesten på eksempelvis server-området fremhæver han som et generelt problem.

Den højtstående kinesiske general er heller ikke bleg for at indrømme, at der sker en del i de internationale netværk, som menigmand ikke kender til.

“Aflytningsskandalerne er kun toppen af isbjerget i moderne cyberkrigsførelse. Set i det store lys er flere lande i skarp konkurrence på nettet,” siger Wu Jiangxing til China.org.

Læs også: 
Sådan ramte den helt store cyber-katastrofe Danmark

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>