Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet








Når Microsoft slukker for supporten til det bedagede operativsystem Windows XP den 8. april til næste år, kan det betyde et boom i salget af Windows 8-piratkopier i Kina.

Den logik slutter vicedirektør Xan Xianhong fra Kinas National Copyright Administration.

Han vurderer, at salgsprisen for det mere sikre alternativ Windows 8 er for høj til det kinesiske marked, hvilket vil åbne en hoveddør til det sorte marked i Kina.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Networkworld, som har haft en rapport fra kinesiske Techweb igennem Google Translate.

Rammer på flere fronter
Samtidig peger Xan Xianhong på, at support-stoppet til Windows XP vil betyde en stor fremtidig sikkerhedsrisiko for de kinesiske computerbrugere.

Det skyldes, at Windows XP er det mest udbredte styresystem i det folkerige land.

I kinesiske Techweb er han citeret for at sige, at XP-stoppet også vil gå ud over landets kamp for at bekæmpe pirat-software, og derfor opfordrer han Microsoft og andre software-selskaber til at være med til at bekæmpe pirateriet med fair handelsvilkår.

Kæmpe sort it-marked
At software-pirateri er et problem i Kina, kan på ingen måder komme bag på Microsoft.

Selskabet har selv tidligere ifølge Networkworld været på uanmeldt shoppingtur i kinesiske elektronikforretninger, hvor der blev indkøbt 169 pc’er.

På alle maskinerne var der installeret pirat-Windows-versioner, og 91 procent af computerne havde tilmed malware og andre sikkerhedssårbarheder ombord.

Det kinesiske marked for illegal software bliver vurderet til at ligge på knap 50 milliarder kroner, mens det lovlige software-marked ligger på 15 milliarder kroner.

Læs også:
Sådan vil Microsoft stoppe piratkopiering af Windows 8

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>