Køb nye topleveldomæner til februar: Er du en .guru?

Engang kunne man gå ud fra, at en webadresse hed noget i retning af firmanavn.dk eller firmanavn.com.

Så kom topleveldomænet .eu, uden den store succes, men nu bliver der for alvor rusket op i, hvordan en adresse på nettet kan se ud.

Fra februar bliver nye topleveldomæner nemlig løbende sluppet løs, og blandt de første bliver domænerne .guru, .bike, .singles og .holdings, som mere præcist bliver sat til salg den 5. februar. Det skriver web- og hostingfirmaet Dandomain i en pressemeddelelse.

Organisationen ICANN, der bestyrer internettets domænesystem, valgte for flere år siden at åbne for tusindvis af nye topleveldomæner, hvor store virksomheder for eksempel kunne købe deres eget – til en pris på én million kroner og 150.000 kroner i årlig afgift. Det har blandt andet Lego bedt om, så legetøjsfirmaet engang vil kunne bruge adresserne www.duplo.lego og så videre.

Samtidigt er mange hundrede generiske topleveldomæner blevet reserveret og vil komme i almindelig handel i løbet af 2014, i små bundter, til en pris, der forventes at havne lidt over prisen for et almindeligt .com-domæne.

Man kan som it-mand for eksempel satse på at få et relevant eller sjovt domæne med endelser som .host, .help, .ping, .dev eller .fail. Hos Dandomain kan man krydse dem af, man er interesseret i, og så få besked når de kommer til salg.

Udover topleveldomæner med latinske tegn kommer der også en stribe med andre tegnsæt. Det første topleveldomæne, der bliver sat til salg, er således endelsen .web skrevet på arabisk.


En oversigt over de første topleveldomæner, der bliver udbudt i almindelig handel. Grafik: Dandomain
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>