Mobiludviklere vender HTML5 ryggen

Facebook har gjort det, og nu ser det ud til, at mange andre udviklere er på vej til at gøre det samme. Opbakningen bag HTML5 til mobile apps er faldet til det laveste niveau nogensinde ifølge en undersøgelse blandt mobiludviklere udarbejdet af Appcelerator og analysefirmaet IDC.

HTML5 blev ellers udpeget til at være løsningen på problemet med at skulle lave versioner af mobile apps til flere platforme, fordi det ville gøre det lettere at genbruge store dele af kildekoden.

Men nu er opbakningen faldet fra, at knapt 73 procent af udviklerne var meget interesserede i at benytte HTML5 i juli 2012 til nu knapt 60 procent, hvilket er det laveste siden april 2011, hvor IDC og Appcelerator første gang spurgte til HTML5.

Facebook valgte i år at gå væk fra HTML5 og i stedet lave mobilapplikationer, som blev udviklet specifikt til hver platform. Årsagen var dårlig ydelse i applikationerne på de platforme, hvor Facebook brugte HTML5, og hvor Facebook har opnået bedre resultater med at programmere i platformenes egne sprog.

De mest populære mobile platforme blandt udviklerne er fortsat Apples iPhone og iPad, som dog også er faldende, mens Android-telefoner er på vej op igen efter et kraftigt dyk i 2012.

HTML5 har trods faldet stadig større interesse blandt udviklerne end Windows Phone og Windows-tablets. Blandt de nye platforme er der især stigende interesse for Samsung og Intels Tizen-platform.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>