Nasas Robonaut 2-robot får lange ben i forsinket julegave

Det er knap tre år siden, rumrobotten Robonaut 2 blev sendt op til rumstationen for at tage sig af de kedelige småjob med monteringer rundt om på stationen.

Hidtil har robotten dog været begrænset af kun at bestå af torso, hoved og arme, men nu har Nasa også monteret ben på den, skriver Nasa.

Benene er meget fleksible og kan bruges til at klatre rundt på rumstationen, hvor den skal kunne manøvrere i vægtløs tilstand. At den har fået ben, betyder, at den kan hægte sig fast inden i og uden på rumstationen og stadig have begge arme fri til arbejdet.

R2, som Robonaut bliver forkortet til, sidder i dag fastmonteret på rumstationen, mens den bliver testet. Med de nye ben skulle robotten nu for alvor kunne tage fra på de mere trivielle opgaver, så astronauterne får bedre tid til det mere spændende arbejde.

Robotten vil med benene rage godt op i vejret, og Nasa fortæller, at ‘benfanget’ vil nå næsten tre meter, og det ser ud til, at højden også bliver et pænt stykke over to meter.

Hvert ben har syv led samt anordninger for enden af hvert ben, hvor fødderne ville have været, som gør det muligt for robotten at koble sig på gelændere og håndtag rundt om på rumstationen. Kameraer for enden af benene skal hjælpe med at holde øje med, at den sætter sig ordentligt fast.

R2 skulle få sine nye ben op på rumstationen lige efter nytår, og så er det ellers bare at komme i gang. Før den kan gå i gang uden for rumstationen, skal den dog lige have en softwareopgradering.

Robonaut er blot en af flere robotter, Nasas ingeniører har leveret. Senest blev Valkyrie præsenteret, som engang skal sendes op til Mars.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>