Ny version af Bluetooth: Det kan du bruge den til








Bluetooth 4.1 er nu klar til frigivelse, og dermed tager den trådløse teknologi endnu et stort skridt i retning af at blive en stor del af fundamentet for Internet of Things.

“Opdateringen vil forbedre brugervenligheden med øget understøttelse af sameksistens med LTE,” lyder det i en pressemeddelelse fra Bluetooth Special Interest Group, hvor det også fremhæves, at Bluetooth gør det nemmere for enheder at klare flere opgaver på samme tid.

“Den nye frigivelse lægger også fundamentet for IP-baserede forbindelser, hvilket udvider Bluettooth-teknologiens rolle til at være det vigtige trådløse link i forhold til IoT.”

Samtidig fremhæves det, at udviklere nu får nemmere ved at give deres produkter specifikke roller og at begrænse sammenstødet med andre trådløse teknologier, der har det med at forstyrre hinanden.

Endelig får data-hastighederne endnu et nøk i vejret, samtidig med med at der er understøttelse af, at data fra eksempelvis en cykeltur eller løbetur kan opsamles via sensorer til et ur og overføres samlet og mere effektivt, når brugeren igen er i nærheden af Bluetooth-modtageren.

“Disse opdateringer afspejler den efterspørgsel, vi ser i markedet. Vi vil fortsætte med at forme den trådløse Bluetooth-teknologi til at udvide dens kritiske rolle i at muliggøre Internet of Things og sikre de bedste løsninger for producenter, udviklere og ultimativt forbrugerne,” skriver interesseorganisationen bag Bluetooth.

Bluetooths betydning
ABI Research har vurderet, at vi i 2012 nåede op på i alt 3,5 milliarder Bluetooth-enheder på verdensplan – og at det tal vil være steget til næsten 10 milliarder i 2018, deraf en stor del af enheder med Bluetooth 4.x

Samtidig stiger antallet af enheder, der understøtter teknologier som Wi-Fi, ZigBee, RFID og mobilnetværk.

Denne udvikling er forklaringen på, at mange også mener, at Internet of Things nu for alvor står over for et gennembrud.
For når alt fra vandpumper til biler, briller og køleskabe pludselig er koblet til nettet og kan kommunikere med hinanden, åbner det op for en masse nye anvendelsesscenarier.

Den nye version 4.1 af Bluetooth sendes automatisk ud til det udstyr, der understøtter det.

Læs også:

Denne teknologi skaber gennembrud for Internet of Things

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>