Nye USB-stik kan vendes på hovedet

Det skal være slut med at bakse med USB-stikket for så at opdage, at det vender forkert. En ny USB-standard er nemlig ved at tage form, og det nye USB-stik kan ikke vendes forkert. Det meddeler interesseorganisationen USB 3.0 Promoter Group.

Det nye standard går under navnet USB Type-C og bliver på størrelse med mikro-USB’en, som de fleste kender fra mobiltelefoner og andre bærbare enheder. Dermed er det noget mindre end det almindelige USB-stik, som findes i computere.

Det skal sikre, at USB-produkter fremover kan blive mindre og slankere. USB 3.0 Promoter Group er overbevist om, at forbrugerne efterspørger det.

Ud over formen har det nye stik også en række andre fordele. Det vil kunne overføre data med 10 gigabit per sekund, hvilket er det dobbelte af hastigheden i dag. Derudover vil den understøtte skalerbar opladning med op til 100 watt.

Læs også: Ny USB-standard kan levere 100 W jævnstrøm i hele hjemmet

Den nye udformning af stikket betyder naturligvis, at enheder, der gør brug af USB Type-C, ikke vil være bagudkompatibel med USB 2.0 og 3.1.

De første enheder med det nye stik ventes på gaden i løbet af sommeren 2014.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>