Opråb: Staten er nødt til at punge ud for bredbånd







Per Andersen_Capgemini_ 2011_portræt.jpg











“At tro vi fortsat kan lade leverancen af internet og bredbånd alene være et privat initiativ er utopi og en bombe under vores samfund.”

Sådan lyder budskabet fra administrerende direktør i Dansk IT, Per Andersen, i en ny klumme på Computerworld.

Per Andersen argumenterer for, at staten er nødt til at komme ind i kampen med at sikre hurtigt bredbånd til danskerne – alle danskerne vel at mærke.

“Der er områder i Danmark, hvor man ikke kan få hurtigt bredbånd, og det er en myte, at det kun er i yderområderne. Der er også udfordringer i flere af landets storbyer med leverance af hurtigt internet.”

“Enten må staten tage ejerskab af den grundlæggende infrastruktur, og hvis dette ikke er muligt, må man sørge for digital forsyningspligt”

Når bredbånd bliver stadig vigtigere for alle danskere, skyldes det blandt andet et krav om, at man skal kommunikere elektronisk med det offentlige fra 2015, og at borgerne skal have en digital postkasse.

“Så der er ingen tvivl om, at internettet er på vej til at blive en basis-infrastruktur for det danske samfund – hvis det ikke allerede er det.”

Per Andersen mener derfor i sin klumme, at det slet ikke er nok, når regeringen har et mål om at have en digital infrastruktur i verdensklasse, for der er stadig for mange huller i dækningen.

“Enten må staten tage ejerskab af den grundlæggende infrastruktur, og hvis dette ikke er muligt, må man sørge for ‘digital forsyningspligt’ helt på linie med, at der er ‘el forsyningspligt’.”

“I det hele taget kan man stille spørgsmålet, om vi kan basere vore danske digitale infrastruktur på privat og ofte udenlandsk ejerskab. Det har man ikke gjort med for eksempel veje, broer og jernbaner. Og det danske samfund bliver mindst lige så afhængigt af velfungerende digitale infrastrukturer som de fysiske,” skriver Per Andersen.

Computerworld har bedt direktøren fra Dansk IT – en interesseorganisation for it-professionelle – om at uddybe pointerne i klummen og forholde sig til nogle af modargumenterne.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>