Rapport: 33 milliarder dimser på nettet i 2020

Det har været forudsagt og talt om længe, at dit køleskab går på nettet, at din bil selv kontakter mekanikeren og, at stueplanten selv sørger for vand. Bevægelsen tegner en nær fremtid af et såkaldt Internet of Things (IoT).

Ifølge analysevirksomheden Gartner står markedet dog netop foran at eksplodere, hvor antallet af genstande, der er koblet på nettet i 2020, langt vil overstige antallet af pc’er, tablets og smartphones.

26 milliarder enheder vil om seks år være koblet på nettet især drevet frem af forsikrings-, finans og helseindustrien. Og så er mobiltelefoner, pc’er og tablets ikke talt med. Det er er 30 gange så mange onlineopkoblede genstande end i 2009, da Gartner sidst undersøgte sagen. Tæller man pc’er osv. med, rammer antallet af opkoblede genstande ifølge Gartner 33 milliarder.

»I 2020 vil de komponenter, der skal bruges til opkobling til nettet, være så billige, at det vil være en standard-feature. Dette åbner for muligheden for at så godt som alt kan komme på nettet, fra den simple genstand til det mere komplekse system. De vil kunne fjernbetjenes, monitoreres og benytte sensorer i et stigende omfang«, siger Peter Middleton, der er chefresearcher hos Gartner.

Peter Middleton forudser samtidig, at udviklingen til den tid har skabt et markedet for IoT-services på 1,9 billioner dollar på verdensplan.

Han forudser, at især områder, der har med sikkerhed og forebyggelse af tab at gøre, vil vokse hurtigt drevet frem af forsikringsindustrien. Internet of Things vil kunne tilbyde nye forretningsmodeller som eksempelvis en brugsbaseret forsikringspræmie, der er beregnet på realtime kørselsdata. Samtidig vil bankerne skubbe på og fortsat udvikle nye mobile betalingsløsninger til mikrobetalinger, hvor behovet er her der og alle vegne, mens sundhedssektoren og medicinalindustrien vil udnytte muligheden for at trække på data fra fitnessudstyr, tøj,, din vægt, hovedpuder osv. osv.

»Værdiskabelsen vil være betydelig i mange industrier også inden for transport, forsyning og ikke mindst landbruget«, oplyser Peter Middelton, der kunne blive ved, men henviser til rapporten The Internet of Things, Wolrdwide, 2013. (Kræver login)

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>