Så godt går det: It-aktier ligger på højeste niveau i 13 år








Det går rigtigt godt for de børsnoterede og toneangivende it-firmaer.

Fredag nåede det tunge computer-index på den amerikanske Nasdaq-børs sit højeste niveau siden november 2000, da indexet lukkede på 1989,89 point.

Ganske vist er markedet fortsat hårdt ramt af det løbende fald i salget af især pc’er, som har ramt producenterne hårdt i de seneste måneder, hvilket du kan læse mere om her.

Til gengæld er der kraftig fremgang og massiv optimisme inden for andre områder, ligesom markedet vurderer, at der er positive tegn i de generelle økonomiske udsigter.

Det er ikke kun Nasdaq-indekset, der ligger højt.

Det samme gælder eksempelvis Dow Jones Industrial Average, der inkluderer fire store it-aktier, nemlig IBM, Microsoft, Cisco og INtel – for første er lukket med en kurs på mere end 16.000 point.

Det skete i fredags, da lukkekursen var 16.020 point.

Generelt forventes software-sektoren at få større fremgang i den kommende tid end hardware-firmaerne.

Ifølge analysehuset PwC har investorerne især kig på it-selskaber, der kan dokumentere både vækst og stabilitet i markedet. Og det kan især softwarefirmaerne i almindelighed og cloud-firmaer i særdeleshed lige nu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>