Sådan får du hurtigere trådløst netværk

Hvorfor betale mange kroner hver måned for en 100 megabit-forbindelse, hvis forbindelsen de sidste to meter – mellem din trådløse router og din computer – ikke kan følge med?

Nye netværksstandarder har gjort det muligt at få rygende hurtige WLAN-forbindelser, men det kræver, at hele kæden taler samme, hurtige sprog. Har du købt en ny router med 802.11ac-hastighed, hjælper det ikke meget, hvis din bærbare computer er tre år gammel og ikke understøtter den nye teknologi.

Men det kan der gøres noget ved, skriver norske Computerworld, der har hygget sig med at skifte netkort i en bærbar computer. Med et nyt netkort i mini-PCI Express-format fik de tredoblet ydelsen på tre minutter. Hastigheden gik fra mellem 60-100 megabit/s til 250-300 megabit/s, og indkøb af nyt netkort beløb sig til under 200 norske kroner.

Mens de færreste har et hul ud til internettet på 300 megabit/s, kan den meget højere hastighed være en mærkbar fordel, når der skal arbejdes med filer fra hjemmets eller kontorets NAS. Bruger man ikke lokalnetværket på den måde, men kun til internet, er fordelene ved den højere hastighed måske mindre relevante, lyder konklusionen.

Der var også nogle faldgruber i selve hardware-øvelsen. Nogle computere tillader slet ikke, at man skifter netkortet, så journalisterne måtte igennem flere forskellige. Der er også forskel på antallet af antenner, et nyt netkort understøtter, så man skal vide, om ens computer har to eller tre indbyggede antenner, hvis man vil have mest ud af opgraderingen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>