Skoleintra er slet ikke på vej i graven – men får nyt liv.

Skoleintra bliver erstattet af en ny brugerportal de kommende år, skrev regeringen og KL i oktober i strategien for digital velfærd frem til 2020.

Læs også: Regeringen afliver SkoleIntra

Men rygterne om Skoleintras død er stærkt overdrevne, lyder det fra Skolesoft og Itslearning, de to leverandører som nu sammen står bag Skoleintra. Faktisk står systemet overfor en komplet relancering de kommende år, forklarer Per Thorbøll, direktør for Itslearning.

»Vi vil modernisere Skoleintra og sørge for, at det kommer på en mere moderne platform. Det er et udmærket produkt, men det kører på en lidt forældet platform, baseret på ASP,« siger han til Version2.

Itslearning, der er baseret i Norge og har en dansk afdeling, overtog i sidste uge kontrollen med Skoleintra, som indtil nu er blevet udviklet af det lille firma Skolesoft. Sammen skal de to firmaer nu arbejde videre med it-systemet, der bliver brugt af hundredetusinde af forældre og børn i skolerne landet over.

Forbedringerne kommer i to spor. Det nuværende system bliver løbende forbedret, imens den store relancering på Itslearnings cloud-platform er i støbeskeen.

Brugergrænsefladen og brugeroplevelsen har fået på puklen de seneste år for at være gammeldags, og det vil der også blive kigget på som det første, forklarer Per Thorbøll.

»Det er nogle år siden, at brugergrænsefladen blev designet, så mange oplever den som forældet. Det er vi allerede i gang med at forbedre, så brugerne vil relativt hurtigt se en bedre brugergrænseflade. Vi har for eksempel lanceret en ny mobilløsning, som allerede er mere moderne,« forklarer han.

Koder det hele igen fra bunden

Imens vil der så sideløbende blive arbejdet på det store relanceringsprojekt, hvor det hele skal kodes forfra, denne gang i .Net, og så drives fra firmaets cloud-platform.

»Det bliver ikke en 1-til-1-portering. Vi skal overveje, hvad der er den rigtige måde at gøre det på. Hvordan de underliggende datamodeller skal være, og hvad brugerne skal se. Vi vil se grundigt på alle funktionerne, for de er udmærket tænkt alle sammen, men der har været en vis grad af knopskydning. Der bliver ryddet op og moderniseret,« forklarer Per Thorbøll.

Samtidigt vil skiftet til den nye teknologi forbedre arbejdet bag kulisserne. Både for udviklerne og for driften.

»Det bliver udviklet med de nyeste .Net-udviklingsmiljøer. Og selve produktionsmiljøet vil også blive forbedret – det kommer jo næsten af sig selv, når det bliver flyttet til en moderne platform. Det vil øge driftssikkerhed og datasikkerheden,« siger Per Thorbøll.

Hvornår det store relanceringsprojekt er afsluttet vil han ikke sætte en præcis deadline for.

»Men om to år er et godt bud,« lyder meldingen.

Skoleintra har hidtil været drevet i samarbejde med Uni-C, som hører under Undervisningsministeriet, og udmeldingen om en ny, fællesoffentlige brugerportal ændrer ikke på, at der er plads til Skoleintra, siger Itslearning-direktøren.

»Brugerportalen er et godt initiativ, som vi vil passe Skoleintra ind i. Vi har drøftelser med Uni-C om, hvordan det skal føres videre,« siger han.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>