Teleselskaber om maste-tilbud i Lemvig: Vi har aldrig sagt nej

Sagde teleselskaberne virkeligt nej til gratis masteplaceringer og gratis udstyr? Eller er det Lemvig Kommune, som udlægger forløbet forkert?

Version2’s omtale af sagen fra Lemvig, hvor it-chefen var forundret over, at teleselskaberne ikke viste interesse for tilbuddet, kastede flere spørgsmål af sig, og måske er det hele blot en misforståelse.

Læs også: Kommune tilbød teleselskaber gratis master – men ingen sagde ja

Det mener i hvert fald Jakob Willer, direktør for teleselskabernes forening Teleindustrien.

»Vi er rigtig forundrede over det her, for teleselskaberne har aldrig sagt nej til noget af det, som Lemvig Kommune foreslog. Det er en interessant tanke, som teleselskaberne kvitterede positivt for. Det lyder som om, der har været misforståelser i kommunikationen,« siger Jakob Willer til Version2.

Hos Lemvig Kommune er indtrykket hos it-chefen Thomas Hyldgaard dog stadig klart, at der ikke var interesse fra teleselskabernes side.

»De sagde samstemmende på mødet, at de ikke havde en forretningsmodel og en udrulningsplan, der understøttede, at andre aktører gav dem udstyret. Så det kan godt være, at vi ikke har fået et rungende nej, men mere et måske, men vi, der var til stede på mødet herfra, har opfattet det som et nej,« siger it-chefen til Version2.

Mødet fandt sted i februar, og indtil historien blev offentliggjort i KIT-magasinet for få dage siden, havde kommunen ikke fået tilbagemeldinger eller forespørgsler fra nogle af teleselskaberne om tilbuddet. Det tolkede it-chefen også som manglende interesse.

Hos teleselskaberne lyder forklaringen, at man afventede et mere konkret udspil, for modellen, der blev luftet på mødet, var kun en idé, der ikke var bakket op af en politisk beslutning.

»De præsenterede en tanke om, at kommunen etablerede nogle master, men der var ingen konkrete placeringer, og der var ingen politisk beslutning bag. Men hvis det ikke er besluttet, om kommunen reelt vil gøre det, og der ikke er udpeget områder, kan teleselskaberne ikke tage stilling til det,« siger Jakob Willer.

Forklaringen er, ifølge it-chef Thomas Hyldgaard, at man hos kommunen først ville høre, om teleselskaberne var interesserede, før man kastede sig ud i en større politisk proces.

»Vi ville høre, om det havde interesse. Forudsætningen for, at vi gik videre, var at teleselskaberne kunne blive enige om at udpege nogle placeringer. Det var derfor, vi ikke havde konkrete adresser, for det var spillet over til dem. Hvis der var interesse, ville vi få politisk opbakning og gøre alt, hvad vi kunne, for at finde pengene til det. Men vi ville have en forhåndsaccept fra dem, før vi gik i gang med et stort projekt,« siger Thomas Hyldgaard.

Hos Teleindustrien ærgrer Jakob Willer sig over, at en potentiel spændende model med kommunal hjælp til at få bedre dækning er endt i sådan en diskussion i stedet.

»Vi synes, det er rigtig konstruktivt og en god måde at gøre det på. Det er en attraktiv mulighed og idé. Der skal bare være et reelt behov, og det skal passe ind i teleselskabernes netstruktur,« siger han.

Teleselskaberne har nu bedt Lemvig Kommune om et nyt møde.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>