Test: Byg din iPad om til en rigtig bærbar – er det nu også en god idé?







Keys1S tastatur ipad


Keys1S tastatur ipad


Keys1S tastatur ipad


Keys1S tastatur ipad


Keys1S tastatur ipad











Test af Keys1S iPad-tastatur: I kølvandet på iPad’ens enorme succes har diverse producenter gennem årene lanceret en lind strøm af eksterne tastaturer, der løser en af iPad’ens grundlæggende mangler: Besværlighederne ved at skrive.

Skrivning er den mest fundamentale af alle produktivitets-funktioner på en computer, og skal man for alvor anvende en enhed til andet end blot at se og læse, skal man have et velfungerende tastatur.

Denne anmeldelse er skrevet på en iPad med det eksterne tastatur Keys1S fra selskabet Gizmo, der som navnet måske antyder producerer “gizmos” – altså elektroniske apparater af original karakter.

Lad det være sagt med det samme: Keys1S udfører den grundlæggende opgave, som det skal – nemlig at fungere som et rigtigt tastatur i modsætning til iPad’ens virtuelle tastatur, der på grund af den manglende tastetryk-fornemmelse ikke er egnet til at skrive længere tekster på.

Klikkes ind som skærm
Key1S ligner egentlig en rigtig bærbar – blot består skærm-delen blot af en tom plastic-skal, som man kan klikke sin iPad ind i, mens selve tastaturdelen er bygget i aluminium.

Det er godt tænkt.

Tastaturet og iPad’en er forbundet via Bluetooth, og så snart man tænder for Keys1S, skubbes iPad’ens virtuelle skærm-tastatur væk, og det fungerer omgående og totalt gnidningsfrit.

Man kan skrive i alle typer tekst-egnede apps på iPad’en: Mail, noter, websites, kalender og så videre og videre. Denne anmeldelse er skrevet i tekst-app’en iA Writer.

Udseendemæssigt er Keys1S en modsætning til iPad’ens stilige fremtoning med sin skal af tyndt, gråt plastic, og det ændres der ikke på, selv om tastaturet leveres i et (meget tyndt) etui med et par påsyede cafe-smarte oversize låseknap i knaldende rød, som skal lukkes med en tynd lædersnøre.

For Apple-afficionados er det værd at bemærke, at Apples særlige iPad-kendetegn helt forsvinder, når man anvender Keys1S.

Det gælder såvel skrivemæssigt som brugsmæssigt og udseendemæssigt.

Her bliver iPad’en forvandlet til en almindelig, grå lille bærbar uden ret meget street.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>