Topdanmarks mainframe flytter hjemmefra efter 15 år








Danmarks næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, er klar til en mainframe-outsourcing efter 15 år med kodelinjerne i egen havn.

“Vi er efterhånden nogle af de eneste, der har sin egen mainframe,” fortæller Søren Stevnsborg, CIO i Topdanmark.

“Igennem rigtig mange år har vi løbende vurderet, hvad der var billigst, outsourcing eller egen drift. Det er først nu, at der har været et økonomisk incitament,” fortæller han.

Indtil nu har Topdanmark selv kørt mainframen rigtig fornuftigt, men behovene er for nedadgående, og det har været et vigtigt argument for at sende den ud af huset.

“I takt med, at der bliver mindre trafik, så giver en betalingsløsning, der er baseret på forbrug, en billigere løsning, så simpelt er det,” siger Søren Stevnsborg.

“Det har været afgørende for vores outsourcing, at man kan skalere op og ned og betale efter forbrug.”

Skal afvikles
Mainframen udgør i store træk det backend-system, som vedrører de ældre forsikringssystemer i virksomheden. Nyudvikling sker ikke til denne platform.

“Vi har en plan om at afvikle vores mainframe, men det er en meget lang plan.”

Topdanmark fortsætter således med at udvikle og vedligeholde koden, mens IBM overtager den fysiske drift.

Der overgår ingen medarbejdere fra Topdanmark til IBM i forbindelse med aftalen, så de ansatte i it-afdelingen skal stadig udfylde de samme opgaver, når aftalen træder i kraft næste år, siger Søren Stevnsborg.

Læs også:
Sådan flyttede Den Blå Avis hele it-butikken til Frankfurt

NNIT: Nu overtager vi it-medarbejderne fra Vestas

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>