Vandfirma i ung ansættelsesfest

Miljøstyrelsen har investeret mange millioner i to nye fyrtårnsprojekter – Fremtidens renseanlæg og Fremtidens vandforsyning. Krüger er med i begge projekter, og det har ført til 31 nye ansættelser i den danske vandspecialistvirksomhed, hvoraf 13 er nyuddannede. Samlet set er det en stigning på otte procent i antallet af ingeniøransatte på et enkelt år.

»Der er ingen tvivl om, at vi har ansat relativt flere nyuddannede end før. Det er vores opfattelse, at vi har fået nogle rigtig gode kandidater. Vi har en rigtig god kontakt til universiteterne, og vi er altid med på jobmesser som DSE Messen,« fortæller Anne Abraham, kommunikations- og HR-chef hos Krüger.

Søger du job inden for energi, forsyning og miljø? Se jobopslag på Jobfinder her

Med en åbenhed for at tage nyuddannede ind, har virksomheden ikke haft svært ved at skaffe de rette kandidater til stillingerne.

»Den største udfordring er måske i virkeligheden, hvis vi vil have det hele fra dag et. Hvis vi vil have en rigtig erfaren projektleder, som også ved meget om vores fagområde, er det selvfølgelig svært. Men accepterer vi, at de ikke ved alt fra starten, har der været rigtig gode kandidater,« fortæller HR-chefen.

Hun forklarer, at den primære årsag til, at de har ansat så mange nyuddannede, er, at Krüger oplever dem som et frisk pust, der kommer med masser af ny viden og nye måder at løse opgaver på.

Læs også: DSE Messe: Sådan får du en fod indenfor

»Det er også vigtigt for os at være med til at løfte opgaven med at sikre, at nyuddannede kommer ind på arbejdsmarkedet,« tilføjer hun.

Der er mange unge mennesker, der i dag synes, det lyder bedre at arbejde med klimatilpasning, end kloakker.
Anne Abraham, HR-chef, Krüger

Søgningen til flere af stillingerne har været stor, og det kæder Anne Abraham sammen med, at der er kommet rigtig meget fokus på energioptimering, klimatilpasning og ressourcegenanvendelse.

»Det har vi selvfølgelig også arbejdet med før, men jeg tror, der er mange unge mennesker, der i dag synes, det lyder bedre at arbejde med klimatilpasning, end kloakker. Det giver en anden tilgang til branchen, end vi så før i tiden,« siger Anne Abraham.

Krüger har lige nu fem stillingsopslag og flere er på vej.

»Der er ingen tvivl om, at vi oplever en rigtig god ordreindgang på de her projekter, på intelligente styringer af drikkevandsforsyningen, afløbssystemer og spildevand. Det går rigtig stærkt – ikke blot i Danmark, men også i udlandet« siger Anne Abraham.

»Eksempelvis er visionen med et af de to projekter, som miljøstyrelsen har givet støttet til, at vi kan demonstrere, at et renseanlæg er en energifabrik i stedet for et affaldssted. Det er afgørende for eksporten og dermed danske arbejdspladser, at vi kan vise, at det fungerer i stor skala, og vi kan allerede fornemme, at det kommer til at skabe rigtig meget interesse fra ind- og udland,« forklarer hun.

Læs også: Kronik: Verden skriger på vand – vi skriger på jobvækst

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>