16 mio. tyske e-mail-passwords stjålet

De tyske myndigheder har opdaget, at millioner af computere er inficeret med et program, der finder e-mail-passwords og sender dem videre via et netværk af inficerede computere. Det skriver BBC.

Hovedparten af de omkring 16 mio. mailadresser lader til at tilhøre tyskere, da omkring halvdelen af dem ender på .de. Hvis alle 16 mio. adresser tilhører tyskere, svarer det til, at hver femte tysker rammes af angrebet.

Angrebet har stået på over længere tid, fortæller de tyske myndigheder til Financial Times. Myndighederne har nu lavet en onlinetjeneste, hvor man kan se, om ens e-mail-adresse er ramt. Tjenesten har, siden den blev oprettet, været hårdt presset af store trafikmængder.

I Tyskland opblusser sagen debatten om it-sikkerhed, som senest kom på den offentlige dagsorden i forbindelse med Snowdens afsløringer og særligt i forlængelse af, at kansler Angela Merkels telefon var blevet hacket.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>