Amerikansk politi affotograferer gerningssted med 3D-scanner

Byen Roswell i den amerikanske stat New Mexico er nok mest kendt for ufo-observationer, men nu høster politistationen international opmærksomhed for sin seneste gadget.

Der er tale om en 3D-scanner fra det britiske firma Faro, som gør det muligt for efterforskerne at affotografere et gerningssted fuldstændigt, inden forbipasserende får rykket på så meget som en gren.

Ifølge politiet kan dette gøres med millimeterpræcision ved hjælp af en laser, som affotograferer området meget præcist, hvorefter et stykke software bygger gerningsstedet op igen som en 3D-afbildning på computeren, skriver 3D-printersitet 3ders.org.


Roswell Police Department kan ned til en afstand på to mm affotografere et gerningssted i 3D. Foto: Roswell Police

Politiet har investeret 470.000 kroner i et særligt projekt, der indbefatter dette udstyr, og satser på, at større ulykker og kriminalitet vil kunne opklares hurtigere på denne måde. Der vil også være bedre bevismateriale at tage med i retten end de stillbilleder, efterforskerne normalt får taget.

Se en video om teknologien på 3ders.org’s hjemmeside.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>