Farvel til endnu en transportminister: Hun holdt et halvt år

Syv ministre på syv år. Det bliver nu virkligheden i Transportministeriet, efter at Pia Olsen Dyhr (SF) sammen med resten af SF træder ud af regeringen oven på Dong-salget.

Dermed ender Pia Olsen Dyhr med at sidde mindre end et halvt år på posten i et ministerium, der har været fanget i en ond spiral af korte ministerperioder. Hun kom til den 9. august sidste år. Det glædede dengang trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet, som var bekymret for en evig svækkelse i ministeriet.

»En del af slagkraften i Transportministeriet forsvinder med hver enkelt minister. Jeg forventer, at vi kommer til at se Pia Olsen Dyhr som en offensiv figur. Derfor håber jeg, at vi kommer til at se hende på transport-tronen i en lang periode.«

Hun overtog ministerposten fra Henrik Dam Kristensen, som ifølge Per Homann Jespersen gjorde en mere forsigtig figur.

Læs også: Transportministeriet er regeringens helt store svingdør

De første pressemeddelelser er begyndt at tikke ind oven på ministerens afgang. Blandt andet fra DTL, Dansk Transport og Logistik, hvor administrerende direktør Erik Østergaard kalder Pia Olsen Dyhr en fremragende minister, som på kort tid har sat en god kurs og været krystalklar omkring sine holdninger.

»Set fra min stol er det derfor meget ærgerligt,« siger han.

Yderligere fem SF-ministre træder af. Det gælder den afgående partiformand, Anette Vilhelmsen, i Social-, Børne- og Integrationsministeriet, Holger K.Nielsen i Udenrigsministeriet, Jonas Dahl i Skatteministeriet, Ida Auken i Miljøministeriet og Astrid Krag i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>