Goldman Sachs får ingen magt over det danske gasnet

Trods modsatte meldinger fra politikere og informationer på sociale medier, så er investeringsbanken Goldman Sachs magt over den danske infrastruktur begrænset med aftalen med Dong Energy.

Regeringen har nemlig sikret sig mod, at Goldman Sachs fik indflydelse på gasnettet ved specifikt at undtage investeringsbankens vetoret fra beslutninger vedrørende rørledninger i Nordsøen, samt gasnettet til i alt 122.000 kunder i Syd. og Sønderjylland samt Vest- og Sydsjælland.

Det fremgår af et aktstykke forelagt Folketingets Finansudvalg, som i grove træk beskriver aftalen mellem parterne.


Gaslageret i Stenlille. Foto: Lars Sundshøj

I Dong Energys vedtægter fremgår det også, at vital infrastruktur, defineret som gasledningerne fra Nordsøen, samt gaslagret i Stenlille, ikke kan sælges til et selskab, der ikke er ejet af den danske stat. Foruden gaslagret i Stenlille findes der et gaslager ved Limfjorden, som er ejet af Energinet.dk, og ifølge kilder Ingeniøren har talt med, ligger det i luften, at Energinet.dk også bliver ny køber af Dongs gaslager.

Læs også: Goldman Sachs køb af Dong-aktier godkendt

Goldman Sachs har derimod fået vetoret på en lang række andre områder, der omfatter hele forretningsmodellen i Dong Energy, herunder investeringer, opkøb, fusioneringer, aktieopkøb osv.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>