Apples LTE-blokader kan betyde bødestraf

Selv om du ligger inde med en iPhone med indbygget LTE-forbindelse, kan du ikke nødvendigvis vide dig sikker på, at det virker på din teleudbyders LTE-netværk. Udbyderens netværk skal nemlig først godkendes af Apple selv – og indtil det sker, har mobilproducenten haft for vane at blokere for de utestede udbyderes LTE-frekvenser.

Men en ny afgørelse i Belgiens ministerråd, kan nu lave om på det. Rådet har slået fast, at ingen mobilproducenter fremover må blokere for teleudbydernes LTE-frekvenser i landet. Dette kan betyde, at Apple kan have udsigt til en bødestraf for sine blokeringer. Det skriver BGR.

Apples blokeringspraksis har været en særlig hovedpine for iPhone-brugerne i Belgien. Apple har en officiel partneraftale i landet med teleselskabet Mobistar. Men problemet har indtil nu været, at selskabet endnu ikke kan tilbyde LTE-teknologien til sine kunder. Det kan derimod to at selskabets konkurrenter, Proximus og Base, men hvis LTE-netværk netop er blokeret af Apple, da de endnu ikke er blevet certificeret.

Virksomhedsmanageren Coralie Miserque fra Base skrev i november på sin blog, at man efter måneders forsøg på at komme i kontakt med Apple fik svaret, at certificeringsprocessen ville tage tid uden at komme det nærmere. Det fik manageren til at spekulere i, hvorvidt Apple forsøgte at beskytte partneren Mobistar, ved at forsinke godkendelserne indtil Mobistar selv havde et LTE-netværk klar.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>