Blackberry: Nu skal telefonerne have fysisk tastatur igen

De seneste Blackberry-telefoner har ikke været store hit hos forbrugerne. Og en del af forklaringen ligger måske i, at Blackberry fulgte tendensen med at lade skærmen fungere som tastatur.

I hvert fald er det her, Blackberrys forholdsvis nye topchef John Chen sætter ind og melder ud. Det fortæller han i et interview med Bloomberg.

Fremover vil Blackberrys telefoner fortrinsvist komme med det klassiske, fysiske tastatur, som tidligere var et af de store salgsargumenter for telefonerne. Kunderne skal igen især være erhvervsfolk og offentlige myndigheder, og dér foretrækker man et fysisk tastatur at skrive på, lyder argumentet fra John Chen, som selv er stor fan af rigtige knapper.

Blackberry havde også en model med fysisk tastatur på markedet sidste år, Q10, som Version2 har afprøvet. Men de øvrige, først Z10 som topmodel og nu Z30, gik samme vej som med iPhone, Android og Windows Phone og fandt ikke plads til et fysisk tastatur.

Læs også: Blackberry Q10 er en god telefon – men en kikset smartphone

Salget af telefonerne, der var de første med Blackberrys længe ventede nye styresystem Blackberry 10 OS, var så skuffende, at firmaet måtte nedskrive værdien af usolgte telefoner med over 5 milliarder kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>