Op til 110 millioner amerikanere ramt af hackerangreb mod indkøbskæde

Hackere har fået adgang til betalingsinformationer og kontaktdata for kunder hos den store supermarkedskæde Target i USA, lød historien i december. Men hvor det først officielt var 40 millioner amerikanere, der var ramt, er tallet nu steget til op mod 110 millioner, svarende til en tredjedel af USA’s befolkning. Det skriver Infoworld.com.

Læs også: Hackerangreb: Data fra 40 millioner kreditkort stjålet i amerikansk supermarked

Target har opdaget en ny gren af hackerangrebet, hvor data om 70 millioner kunder er blevet hentet. Der kan være overlap mellem gruppen på 40 millioner kunder og den nye opdagelse af de 70 millioner ofre, men Target har ikke overblik over, hvor mange det drejer sig om.

»Jeg ved, at det er frustrerende for vores gæster at finde ud af, at disse informationer er blevet stjålet, og vi er oprigtigt kede af, at de skal igennem det her,« udtaler Gregg Steinhafel, direktør for Target, i en officiel meddelelse fra koncernen.

Target vil kontakte alle ramte kunder, som har opgivet e-mail-adresse og vil dække alle tab, kunderne måtte have som følge af hackerangrebet. Der er også mulighed for gratis overvågning af bankkonti og beskyttelse mod identitetstyveri i ét år, hvis man tilmelder sig en ordning, der er lavet til lejligheden.

Hackerangrebet skete i perioden 27. november til 15. december, som er en travl periode, hvor der udover julegaveindkøb også bliver købt stort ind i dagene lige efter Thanksgiving-fejringen i slutningen af november.

Læs også: Target undskylder for 40 millioner stjålne kreditkortdata med rabat

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>