Brandslukning i Norge forstyrret af droner

En storbrand brød hærgede i weekenden den norske by Lærdal nordvest for Oslo og satte ild til over 30 huse. Mindst 52 mennesker er indlagt på sygehuse i området. Brandslukningen har taget ekstra lang tid, fordi droner har forstyrret redningsmandskabet.

Det skriver den norske avis VG på baggrund af interviews med det lokale politi. Især redningsmandskabets egne Bell 412-helikoptere blev i løbet af søndag forstyrret i deres arbejde på grund af droner, der ville tage fotos af branden. Det mener Nils Erik Eggen, der er pressemedarbejder i Sogn- og Fjordanepolitidistrikt.

»Droner har generet de helikoptere, der har været i området. Derfor er det vigtigt for os at sige, at drone-ejerne må få dem fjernet for området af hensyn til slukningsarbejdet,« siger Niels Erik Eggen til VG.

Branden har ikke alene kostet et stort antal mennesker en indlæggelse, men også brændt mindst tre bygninger ned, som er fredet og står på Unescos verdensarvsliste, skriver VG.

Det norske politi kan dog ikke oplyse, præcis hvor mange droner der var tale om. Alligevel fik politiet i løbet af søndag eftermiddag opstillet et flyveforbud over området.

Avisen VG er selv mellem dem, som har haft en drone svævende over branden. Desuden er droner blevet meget populære i Norge, især til overflyvninger i områder, det kan været svært at overvåge på anden måde, skriver VG.

Branden i Lærdal-området brød ud lørdag aften i et hus ved Lærdalssøyri. Siden da er flere hundrede mennesker blevet evakueret og adskillige mennesker har været forbi plejepersonale for at blive tjekket for røgforgiftning.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>