Dansk hackersag trækker hemmelige spor til USA

Langsomt - i takt med at hele sagen skrider frem – kommer der flere oplysninger frem i Danmarkshistoriens måske største hackersag.

Seneste nyt er således, at anklagemyndigheden, ifølge en dansk dommer, afventer “besvarelsen af en række retsanmodninger i flere lande, blandt andet USA.”

Det skriver Information.

Hele hackersagen handler om, at it-kendissen Gottfrid Svartholm, der er dømt i en lignende hackersag i Sverige, er hovedmistænkt for at have trængt ind i politiets systemer via CSC.

Derfor er han varetægtsfængslet og fik for lukkede døre forlænget fængslingen forleden. Dermed er retskendelsernes indhold også hemmeligstemplet.

Vild hacker-sag
De systemer, der ulovligt er trængt i, er blandt andet Schengen-systemet, der indeholder oplysninger om efterlyste personer.

Men også passwords til en stribe politifolk er blevet blottet under angrebet, som i øvrigt kun blev opdaget i Danmark, fordi man i Sverige i forbindelse med en sag derovre fandt spor til Danmark.

Sagen har fået landets øverste myndigheder og ministre på området op af stolen. Således har både justitsministeren og indenrigsministeren været på banen i sagen.

PET og Rigspolitiet arbejder fortsat på højtryk for at opklare den store sag, hvor også cpr-numre er blevet kompromitteret.

Ud over Gottfrid Svartholm, der også er kendt som medstifter af fildelingstjenesten Pirate Bay, er en 20-årig dansker også sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

Forleden kom der også nye oplysninger frem om ham.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>