Fejl i script førte til to dages Dropbox-problemer

Både lørdag og søndag var der ballade med Dropbox, der af mange bliver brugt som en slags harddisk i skyen.

Et nedbrud fredag aften lokal tid på USA’s vestkyst gav efterdønninger hele weekenden, men søndag aften amerikansk tid kunne Dropbox melde, at alt var klar til brug igen.

Undervejs kørte der rygter om både hackerangreb og brugerdata tabt for altid, men det kunne Dropbox løbende afvise. Det var en intern opdateringsrutine, der udløste nedbruddet, skriver Dropbox i firmaets driftstatus.

Søndag omfattede de tekniske problemer hver femte Dropbox-bruger, som ikke kunne tilgå sine filer via mobile applikationer, mens omkring fem procent af brugerne oplevede problemer med synkronisering mellem Dropbox og lokal computer.

I et blogindlæg skriver Dropbox, at fejlen skyldtes opdateringer af styresystemet på en række af firmaets servere. Et script skulle sikre, at kun maskiner uden for aktivt brug skulle geninstalleres, men en fejl i scriptet betød, at også aktive servere blev udsat for opdateringen af styresystem.

Det gav selvfølgelig problemer, og Dropbox var nede i tre timer, før teknikerne havde fået driften i gang igen og sat en recovery i gang fra backup’en. Recovery-processen tog dog flere dage på grund af den store mængde data i de databaser, som Dropbox bruger til at holde styr på tjenester som for eksempel automatisk billedupload.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>