Ohøj, Nets! 36 nye Java-opdateringer på vej

Der er kritiske opdateringer på vej til Java, som alle bør installere hurtigst muligt. Sådan lyder meldingen fra Oracle, der er på vej med den største pakke af sikkerhedsopdateringer nogen sinde, med i alt 144 forskellige patches til en række af firmaets produkter. Opdateringerne bliver sendt ud bredt tirsdag den 14. januar, skriver Infoworld.com.

Oracle sender opdateringer ud hvert kvartal, og sidst det skete, gik det ikke stille af sig i Danmark. Her holdt NemID nemlig op med at virke, når man opdaterede til den nye, sikre udgave af Java, og det tog Nets tre dage at løse problemet.

Nets, som bestyrer NemID, havde ikke for vane at teste opdateringerne, viste det sig, men endte altså med store problemer med NemID, for Oracle lukkede af sikkerhedshensyn for en funktion, som blev brugt til NemID.

Læs også: Nets forklarer manglende Java-test: Vurderede ikke, det var nødvendigt

Læs også: Årsagen til NemID-kaos: Nets testede ikke Java-opdatering

Dengang var der 51 opdateringer til Java, mens der i pakken for dette kvartal kommer 36 kritiske opdateringer. Og det er ikke en god idé og vente og se, om det skulle være problematisk med opdateringen i forhold til NemID, for ifølge Oracle lapper 34 af de 36 opdateringer huller, som en hacker kan udnytte til at få kontrol over en computer.

»På grund af truslen, som succesfulde angreb udgør, anbefaler Oracle kraftigt, at kunder installerer Critical Patch Update-softwaren så hurtigt som muligt,« skriver Oracle i et indlæg om opdateringerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>