Flertal: Split Dong op i flere selskaber

Dong skal splittes op i et privat selskab og et offentligt. Det mener et flertal uden om regeringen, skriver Børsen. Det private selskab skal tage sig af Dongs nuværende aktiviteter i Nordsøen, mens det offentlige selskab skal varetage elkunderne på fastlandet.

Lige nu diskuterer Folketinget ellers, om den amerikanske kapitalfond Goldman Sachs skal have lov at købe en stor del af aktierne i Dong og samtidig indskyde otte milliarder kroner. Men det er vigtigt at holde den kritiske infrastruktur på danske hænder, uanset hvordan fremtiden ellers måtte se ud for Dong, mener de konservative.

»Man kan udskille alt det, der ikke er kritisk infrastruktur, hvor vi som borgere får mest ud af, at det bliver lagt ud på private hænder,« siger partiets finansordfører, Mike Legarth, til Børsen.

Læs også: Leder: Split Dong op og bevar kontrollen med elnettet

Den holdning bakker Dansk Folkeparti. Europa-parlamentariker Morten Messerschmidt op:

»Det er mere fornuftigt og i nationens interesse at tage de dele af Dong ud, som ikke har infrastrukturel betydning, og som er ren kommerciel virksomhed, og så sælge det helt eller delvist til private aktører,« siger han til Børsen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser, at en opsplitning er undervejs:

»En sådan opsplitning af Dong Energy vil være kompliceret og kræve lang tids forberedelse. Den er samtidig ikke forenelig med det behov for at skaffe kapital til Dong Energy, der opstod i slutningen af 2012. Derfor tager de aftaler, som staten har indgået med de nye aktionærer, nødvendigvis udgangspunkt i det Dong Energy, som vi kender i dag. Her vil staten også have kontrol med naturgasinfrastrukturen,« skriver finansministeren til Børsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>