Privat rumfirma sender første fragtkapsel mod Den Internationale Rumstation

Torsdag lykkedes det det private firma Orbital Sciences at affyre den første af otte kapsler med forskelligt gods til Den Internationale Rumstation, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tilbage i september måned 2013 sendte det private firma succesfuldt en testkapsel afsted, der trods nogle problemer med softwaren nåede rumstationen med forskelligt udstyr til astronauterne ombord.

Læs også: Det private fragtfartøj Cygnus er nået frem til rumstationen

Orbital Sciences indgik efter den test en 11 milliarder kroner stor kontrakt med Nasa, der samme med firmaet SpaceX skal fragte gods til Den Internationale Rumstation.

Cygnus-kapslen, som Orbital Scienses kalder fragten, er på højde med en 13-etages bygning og får sin energi fra blandt andet to solpaneler, og kapslen kan fragte op til 2.000 kg.

Det er ikke meningen, at de i alt otte rumkapsler skal tilbage til Jorden. I stedet bliver de fyldt op med affald fra rumstationen og sendt ned i atmosfæren, hvor de brænder op.

SpaceX, som også har en 11 milliarder kroner stor kontrakt med Nasa om levering af 12 såkaldte Dragon-kapsler med gods, kan dog omvendt godt genbruge sine kapsler.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>