Goldman Sachs køb af Dong-aktier godkendt

Trods store protester bliver 19 procent af aktierne i Dong Energy solgt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Det besluttede finansudvalget her til middag, da det godkendte et aktstykke om salget.

SF stemte ja til salget, selvom partiet i dag trådte ud af regeringen efter balladen om netop Dong og salget af aktier til Goldman Sachs.

Partiets nye finansordfører, Steen Gade, rystede ikke på hånden over at sige ja til at sælge Dong-aktier til Goldman Sachs, som ellers har skabt stor uro i SF’s folketingsgruppe og partiets bagland.

»Den her sag er ikke den svære, og SF’s krise er heller ikke udløst af substansen. Men der er mange, der har ment, at det var dråben,« siger Steen Gade til Danmarks Radio.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forsøgte inden afstemningen at få udskudt beslutningen, men uden held.

For Enhedslisten er sagen heller ikke slut, vurderer Frank Aaen ove rfor DR.

Finansminister Bjarne Corydon er godt tilfreds med salget. I en pressemedddelelse siger han, at salget nu sikrer, at en af vores største virksomheder herhjemme kan investere massivt i stedet for at skære ned.

Salget af Dong-aktier til Goldman Sachs blev vedtaget med stemmer fra regeringen, SF, Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>