Hackernes næste mål: Linux-drevne køleskabe og intelligente toiletter

Går det, som fremtidsforskere spår, vil vi inden længe have koblet både hjemmets låse, køleskabe, belysning og meget mere på internettet, så vi kan måle og fjernbetjene det hele fra en smartphone – eller lade automatikken styre det hele selv.

Men at koble alverdens dimser på nettet er lige nu en åben invitation til hackere, som allerede har opdaget, hvor lav sikkerheden er på mange af de nye produkter i ’tingenes internet’-bølgen. Det skriver MIT Technology Review.

I slutningen af december afslørede sikkerhedsfirmaet Proofpoint således et botnet bestående af over 100.000 Linux-maskiner. Det var usædvanligt – men det var heller ikke almindelige desktop-computere, men de små indbyggede computere i alt fra køleskabe til toiletter, der var blevet kapret af hackerne.

Botnettet blev brugt af hackerne ligesom et hvert andet botnet – til at udsende spam eller til hosting af ulovligt materiale – men denne gang var det altså superintelligente lokummer, der stod bag.

Problemet lige nu er, at det vælter frem med nye produkter, men uden at der bliver tænkt meget på sikkerheden i dem. Det kan være iværksætterfirmaer, der har for travlt med at få produktet på markedet, eller kendte producenter af forbrugerelektronik, som slet ikke er vant til at håndtere sikkerhedstruslerne, der banker på døren, så snart et apparat får netadgang.

Et andet typisk sikkerhedsproblem er, at et intelligent stykke hjemmeelektronik tit bliver leveret med et standard-password, som bør skiftes, når det tages i brug, men det har almindelige forbrugere heller ikke ret meget fokus på.

Flere firmaer arbejder på at forbedre sikkerheden i den slags produkter, for eksempel Lookout, som sidste år fandt et sikkerhedshul i Googles intelligente briller Glass. Firmaet arbejder på en fælles sikkerhedsstandard, alle enheder bør leve op til, men om det slår an, vil kun tiden vise.

Ifølge estimater fra netværksgiganten Cisco var der sidste år 10 milliarder enheder koblet til internettet, og tallet vil de næste seks år stige til 50 milliarder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>