Krypteringsekspert vil lancere NSA-fri smartphone

Fuldt i tråd med den NSA-opmærksomme tidsånd vil den amerikanske krypteringsekspert Phil Zimmerman nu lancere en privacy-orienteret smartphone. Det skriver The Verge.

Telefonen går under navnet ‘Blackphone’, og den er et samarbejde mellem Phil Zimmermans firma, Silent Circle, og spanske Geeksphone, der er kendt for at have produceret udvikler-smartphones til Firefox OS. Zimmerman er kendt som manden bag krypteringssoftwaren Pretty Good Privacy (PGP), der var banebrydende i starten af halvfemserne.

Blackphone kører en speciel udgave af Android, der fokuserer på sikkerhed. Navnet er – måske ikke så overraskende – PrivatOS, og det vil være muligt at sikre både opkald, tekstbeskeder og videoopkald, ligesom man også kan anonymisere sin aktivitet via VPN.

Det er endnu uklart, præcis hvordan Blackphone vil opnå målet om sikker kommunikation, men man kan forestille sig, at flere af de funktioner, som Silent Circle allerede tilbyder via apps, vil være indbygget i PrivatOS.

Det bliver muligt at forudbestille Blackphone fra 2. februar på Mobile World Congress i Barcelona.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>