Linux-rivaler begraver stridsøksen

Den amerikanske softwarevirksomhed Red Hat, der blandt andet står bag den komercielle Linux-distribution RHEL, har sluttet fred med konkurrenten CentOS. Det skriver Wired.

Med konkurrent skal forstås, at CentOS er en gratis Linux-distribution, der forsøger at tilbyde et produkt, der matcher det, som Red Hat tager licens-betaling for. Der er massive ligheder imellem de to, og de er baseret på samme kildekode. Men der er blandt andet bedre support og hurtigere opdateringer til Red Hats kommercielle produkt.

Red Hat offentliggør altid sin kildekode, men virksomheden tjener penge på de licenser, der blandt andet garanterer løbende opdateringer, patches og support.

CentOS kunne fra start ses som et forsøg på at komme uden om betale licens til Red Hat, og virksomheden reagerede da også prompte på den efterabende konkurrent.

Kort tid efter at CentOS blev lanceret truede Red Hat med at lægge sag an, og siden har der været kold luft. Men nu er konflikten lagt på køl, og Red Hat vil bidrage til at udvikle et nyt CentOS. Og det betyder altså, at flere af CentOS’ udviklere kommer på lønningslisten hos Red Hat.

Red hat skriver i en meddelelse, at de vi bidrage med ressourcer og ekspertise til udviklingen af CentOS.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>