Microsoft patenterer ny prismodel for cloud-tjeneste

Microsoft medarbejdere har patenteret en ny prismodel, der afregner efter behov for ydeevne i cloud-tjenester. Det skriver Data Center Knowledge.

Med andre ord så slipper kunderne for at betale for mere end de har brug for, fordi de ved hjælp af en række parametre kan fastsætte præcist, hvad de har brug for og betale derefter.

Det er i modsætning til on-demand priser, som Microsoft mener er for dyre, fordi kunden ikke er garanteret de nødvendige ressourcer til rådighed. Hvis kunden derimod køber computerkraft til spotpris, risikerer han at blive overbudt på markedet og få afbrudt sit arbejde i skyen af en anden køber, der vil betale mere. Reservationer i skyen er heller ikke sagen, mener Microsoft. For hvis kunden ikke er dygtig nok til at forudse sine behov, sker det at han betaler for for meget tid eller ikke har tid nok.

Microsoft foreslår i sit patent at kunderne i stedet for kan indstille en række parametre, som afgør mere præcist, hvad det er kunden har behov for. Det kan for eksempel være forskellige statistikker om den gennemsnitlige og højeste ydeevne kunden kræver af skyen. På den måde matcher prisen bedre kunden behov.

Patentet kan muligvis give Microsoft en konkurrence-fordel ved at kunne tilbyde kunder billigere cloud-tjenester og blokere konkurrenter for at bruge en lignende prismodel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>