Når du kun vil have de bedste: Sådan får du fat i de bedste udviklere

‘Developers, developers, developers,’ skreg Microsofts Steve Ballmer, mens han hoppede og sprang rundt på scenen i en efterhånden legendarisk hyldest til udviklerne, som du kan se her.

Klippet har efterhånden en del år på bagen, men betydningen har ikke ændret sig: Dygtige udviklere kan fortsat udgøre forskellen mellem succes og fiasko i et projekt. Og projekter er der som bekendt mange af, hvilket gør dygtige programmører attraktive for dansk erhvervsliv.

Eksempelvis er der i skrivende stund opslået mere end 450 stillinger inden for systemudvikling og programmering på jobsitet IT-Jobindex.

Dem kan du se her.

Det meget store antal ledige stillinger betyder, at der er rift om de dygtige udviklere.

Her følger nogle gode råd til dig, der ønsker at få fingre i de rigtigt dygtige udviklere.

Tag dig tid
Det er en gammel regel, men den er stadig aktuel: Ansætter du i første omgang rigtigt dygtige folk, vil de anbefale andre dygtige folk at søge job hos dig, fordi de gerne vil arbejde sammen med de bedste.

Ansætter du derimod halvdygtige folk, vil de have en tendens til at anbefale folk, der er en tand dårligere end dem selv, så de selv kan komme til at virke dygtigere, end de egentlig er.

Skal du i gang med at ansætte udviklere, kan det derfor meget vel svare sig at sigte højt fra begyndelsen og indlede med at hyre rigtigt dygtige folk.

Undgå primadonna-rockstjernerne
Der findes primadonnaer i alle miljøer, men en primadonna-supermand kan være skadelig for et helt udviklerteam. Her bør alle være dygtige og indsigtsfulde og nogenlunde på niveau med hinanden.

Forklaringen er, at et godt system og den gode software aldrig bliver udviklet af en enkelt udvikler, men af teams, hvor medlemmerne har forskellige evner og indgangsvinkler, der alle bliver afspejlet i det endelige produkt.

Hertil kommer, at det kan gøre hele projektet sårbart, hvis det er lagt for meget an på en eller to udviklere.

Det kan kort og godt gøre produktet bedre, hvis mange udviklere har øjne på det hele tiden, og du som it-chef er i standt til at få det bedste ud af de forskellige udviklere på produktet.

Primadonnaer er heller ikke altid gavnlige for det generelle samarbejdsklima i afdelingen.

Læs også:

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Derfor kan kode-kurser skaffe dig drømmejobbet

Her er Danmarks højeste it-løn

Disse ting irriterer programmørerne allermest på arbejde

Her er de allersværeste programmør-opgaver

Her er Danmarks tre bedste programmører

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>