Nvidias nye mobilchip giver bedre grafik end PS3 og Xbox360

Med 192 GPU-kerner må Nvidias nyeste bud på en grafikchip til mobile enheder, Tegra K1, siges at være noget af et skridt i den rigtige retning fra den nuværende Tegra 4-chip, der blot kan prale af 72. Sådan én sidder der eksempelvis i Microsofts Surface 2.

Ifølge BBC News præsenterede Nvidia sin nye chip ved den årlige forbrugerelektronikmesse, CES, og påstod kæphøjt, at Tegra K1 leverer bedre grafik end den foregående generation af spillekonsoller og har tilmed et strømforbrug på bare 5 procent af de tilsvarende grafikchips i Xbox 360 og PS3.

Med den nye strømbesparende super-chip håber Nvidia at få en bid af det store chip-marked i mobiltelefoner, som ellers er domineret af amerikanske Qualcomm. På en pressekonference i Las Vegas offentliggjorde Nvidias administrerende direktør, Jen-Hsun Huang, den nye chip, som vil komme i både 32- og 64-bit versioner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>