Ny blog: Er ingeniører mindre moralske?

Anders Buch er lektor ved Institut for Læring og Filosofi på AAU, hvor han forsker i ingeniøridentitet og alle aspekter af at være en ingeniør på arbejdsmarkedet.


Anders Buch, lektor ved Institut for Læring og Filosofi på AAU.

Han vil være en velkendt stemme for faste læsere af Jobfinder, idet han som ekspert i ’ingeniørens dna’ kan kaste lys på mange problemstillinger, som den arbejdende ingeniør måtte støde på.

I sit første blogindlæg skriver han blandt andet om en amerikansk undersøgelse, som viser, hvordan amerikanske ingeniørers interesse for spørgsmål om offentlig velfærd og deres følelse af professionelt ansvar udvikler sig fra de første år på ingeniørstudiet, og til de havner i et job efter deres ingeniøruddannelse.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af Erin A. Cech, lægger de interviewede mindre og mindre vægt på etiske og værdimæssige spørgsmål, efterhånden som de kommer længere frem i studiet og til sidst ender i et job.

I sin blog kalder Anders Buch det en ‘tankevækkende – og bekymrende – udvikling’ og stiller spørgsmålet:

Hæmmer socialiseringen ind i ingeniørkulturen, at man engagerer sig i samfundsforhold og tager et moralsk og politisk ansvar for sine handlinger?

Du kan læse hele indlægget og bidrage med dine kommentarer her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>