Ombudsmanden kræver svar efter kritik af rettefunktion i Digital Post

Ombudsmanden stiller nu spørgsmål til Digitaliseringsstyrelsen efter flere eksperter har kritiseret en særlig funktion i Digital Post. Det skriver Politiken.

Funktionen betyder, at systemet automatisk og med tilbagevirkende kraft kan ændre en myndigheds navn i modtager/afsender-feltet i borgernes beskeder, hvis denne skulle skifte navn.

Læs også: Hård kritik af Digital Post: Myndigheder kan ændre i din indbakke

Kritikken blev oprindeligt frembragt på Version2 tilbage i november 2013. Dengang kritiserede professor i datalogi Peter Axel Nielsen funktionen for at reducere tilliden til systemet og for at underminere en af hovedpointerne ved digital kommunikation.

»Det betyder jo, at den information, man kan gå tilbage og slå op, ikke længere er troværdig og repræsentativ for, hvad der rent faktisk har fundet sted. Hele ideen ved digital post er jo, at man ikke skal printe ud for at dokumentere,« udtalte han til Version2.

Kontorchefen i Digitaliseringsstyrelsen Lone Berglykke forsvarede dengang funktionen med, at den skulle hjælpe borgerne med at finde rundt i beskederne fra de offentlige myndigheder, når de skifter navn. Hun henviste desuden til, at myndighederne ofte indsætter det aktuelle styrelsesnavn og logo i mailteksten, som altså ikke kan ændres.

Men sagen har altså fået ombudsmandens opmærksomheden, som nu vil undersøge, om funktionen er lovlig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>