Populære chat-tjenester ramt af hackerangreb – er du i fare?














Hackere har fejret nytår ved at kaste sig om bord i de populære chat-tjenester Snapchat og Skype, som begge er blevet angrebet for nylig.

Hos Snapchat drejer det sig om 4,6 millioner konti med brugernavne og telefonnumre, der er blevet downloadet og udstillet på nettet på en hjemmeside, som dog er blevet suspenderet i skrivende stund.

Det skriver BBC, der kan berette om, at det australske sikkerhedsfirma Gibson Security i dagene op til angrebet advarede om sikkerhedshuller i Snapchat, som hackerne senere har udnyttet.

Vi sikrer os
Gibson Security hævder, at selskabet advarede Snapchat for fire måneder siden – uden den store respons fra chat-selskabet.

I dagene efter jul kom Snapchat dog på banen på sin egen blog med et udsagn om, at den slags sikkerhedsrisici havde selskabet taget hånd om i den stadig mere populære chat-tjeneste, hvor beskeder og filer destruerer sig selv efter noget tid.

“Hvis nogen helt teoretisk var i stand til at oploade et stort sæt telefonnumre som eksempelvis alle numre i et område eller ethvert nummer i USA, så kunne de skabe en database med de resultater og matche brugernavne med telefonnumre,” forklarer Snapchat på sin blog og fortsætter: 

“I det seneste år har vi implementeret forskellige sikkerhedstiltag for at gøre det sværere at gøre den slags. For nylig har vi lige tilføjet yderligere foranstaltninger (mod hackere) og fortsætter med at foretage forbedringer for at bekæmpe spam og misbrug,” lyder det fra Snapchat.

Hackere: Ikke sikkert nok
Hackerne har over for TechCrunch hævdet, at sikkerheden hos Snapchat ikke er stærk nok – heller ikke efter det seneste hackerangreb med 4,6 millioner konti publiceret på nettet. 

Til it-mediet siger hackerne:

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>