Rygte: Dell på vej med masse-nedskæring









Dell kan være på vej med en meget stor nedskæring i antallet af medarbejdere.

Ifølge det amerikanske it-medie The Register vil selskabet opsige 20 procent af sine sælgere i USA samt eliminere 30 procent af sine salgs- og marketingstillinger i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Dell har ingen kommentarer til The Registers oplysninger.

Klar til hårde beslutninger
Selskabet meddeler dog, at det er klar til at træffe de nødvendige og svære beslutninger for at ‘sikre vores succes på den lange bane.”

“Vi vil fortsat træffe hårde beslutninger for at sikre vores succes på den lange bane, når det er nødvendigt. Og nogle af disse beslutninger vil ramme vores medarbejderstab,” lyder det fra Dell-talsmand David Frink i en email til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Han understreger, at han taler i generelle vendinger, og at han ingen kommentarer har til rygter.

Michael Dell har pludselig frie hænder
Rygterne om de massive nedskæringer kommer, få måneder efter at Dells stifter og topchef, Michael Dell, overtog kontrollen med selskabet.

Det skete, da det efter en langstrakt tvist med en række aktionærer lykkedes Michael Dell og kapitalfonden Silver Lake Partners at købe aktiemajoriteten i selskabet, der nu skal afnoteres fra børsen.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Dells gigantiske milliard-satsning.

Michael Dell har længe ønsket at afnotere selskabet fra børsen, så han dermed kan slippe for de meget omfattende rapporterings-krav til offentligheden, som børsnoterede selskaber er underlagt.

Dell har gennem de seneste fem år opkøbt en lang række selskaber, og den kommende fyringsrunde kan meget vel skyldes en trimning af produktionslinier og forretningsenheder efter disse mange opkøb.

Hertil kommer, at Dell i stigende omfang har udlagt salg af selskabets produkter til forskellige partnere.

Læs også:

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet

Michael Dells nye plan: Her er Dells fire vigtigste mål

Ny direktør for Dell i Danmark: Sådan skal Dell banke alle rivalerne

Dells indtjening styrtdykker – faldet med 72 procent

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>