Sådan får du drømmejobbet hos Google

Google topper gang på gang listerne over verdens mest eftertragtede arbejdspladser. Det viser både danske og inter-nationale undersøgelser. 

Og der er ingen tvivl om, at mange folk i it-branchen drømmer om, at de en dag kan parkere deres bil på parkeringspladsen foran Googles hovedkvarter, Googleplex, i Mountain View, Californien.

Men hvad lægger Google vægt på, når folk søger et job hos dem?

Det har Googles HR-afdelingen ved flere lejligheder givet potentielle ansøgere et praj om.

Senest blev Laszlo Bock, hr-chef hos Google, interviewet af New York Times sidste år, hvor han løftede lidt af sløret for, hvordan Google rekrutterer.  

1. Glem alt om de kryptiske gåder
Google har tidligere været kendt for at udsætte ansøgere for al verdens kryptiske gåder, som de skal løse for at bevise, at de er kloge nok til at arbejde for Google.

Eksempelvis måtte ansøgere tidligere forberede sig på at skulle svare på spørgsmål som “Hvor mange golfbolde er der plads til i en skolebus?”

Men du behøver heldigvis ikke længere forberede dig på denne type gåder, hvis du er så heldig at komme til samtale hos Google.

Denne slags spørgsmål er nu helt blevet afskaffet til jobsamtaler hos Google. Meningen med de kryptiske spørgsmål var, at de skulle give Google et indblik i ansøgernes evne til at tænke analytisk, men ifølge Laszlo Bock er det helt meningsløst at vurdere en ansøgers kvaliteter på denne måde.

“Deres eneste formål er at få intervieweren til at føle sig klog,” siger han til New York Times.

I stedet for at give ansøgerne hypotetiske spørgsmål stiller Google nu helt konkrete spørgsmål.

Et eksempel på sådan et spørgsmål kan være: “Giv mig et eksempel på engang, da du løste et analytisk svært problem.”

Til forskel fra de hypotiske spørgsmål får ansøgerne her mulighed for at tale ud fra deres egne erfaringer, og ifølge Laszlo Bock giver denne type spørgsmål Google to typer værdifulde informationer.

For det første får du viden om, hvordan de rent faktisk agerer i den virkelige verden, og dernæst får du en fornemmelse af, hvad ansøgere betragter som svære problemer.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>