Sådan kommer danske it-folk til skade

Arbejder du i it- eller telebranchen i Danmark, kan du glæde dig over, at faren for at komme til skade i arbejdstiden er ganske lav. Faktisk ligger branchen helt i bund i Arbejdstilsynets statistik over forskellige brancher, sammen med frisørfaget. Det skriver it-avisen Computerworld.dk.

Antallet af arbejdsulykker, som er anmeldt til Arbejdstilsynet, ligger i it-branchen på 24 pr. 10.000 ansatte, mens landsgennemsnittet for alle brancher er 156 og slagterier topper med 532.

Siden 2010 er antallet af skader i it- og telebranchen også faldet mærkbart, fra 211 om året i 2010, til 155 om året i 2012, som er det seneste år, tallene er opgjort.

Den mest typiske skade blandt it-folket er en forstuvning, som der var anmeldt 63 af i 2012. Samme år fik 22 it- og telefolk knoglebrud på arbejdet, mens tre kom galt af sted med en ætsning.

Dødsfald er heldigvis ganske sjældne i branchen og optrådte senest i Arbejdstilsynets statistikker i 2009, men da telebranchen er regnet med, kan det også involvere arbejde i master og lignende, langt fra det fysisk ret ufarlige kontorarbejde, de fleste it-folk bruger arbejdsdagen på.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>