Malware fra Yahoo producerer bitcoins til hackerne

I fire dage var det ikke sikkert at besøge internetgiganten Yahoos europæiske websider, for malware blev spredt via annoncer, som hackere havde indrykket.

Læs også: Yahoo-annoncer har spredt massiv malware

Nu er malwaren blevet analyseret nærmere, og den fulgte en ny tendens blandt de it-kriminelle: at inficere massevis af computere for at bruge dem til at producere bitcoins. Det skriver BBC.co.uk.

Man skaber nye bitcoins ved at løse matematiske problemer, der kræver meget regnekraft, og med bitcoin-kursens himmelflugt kan det være en god forretning for hackerne.

Med et stort nok netværk af inficerede computere – som bliver kaldt ’bitnet’ i stedet for som normalt botnet – kan bagmændene høste bitcoins for 550.000 kroner hver eneste dag, vurderer sikkerhedseksperter.

Er en computer inficeret, vil den typisk køre langsommere end normalt, da processoren er travlt beskæftiget med bitcoin-regnestykkerne.

Fox IT, et hollandsk it-sikkerhedsfirma, som opdagede problemet i første omgang, anslår, at 27.000 besøgende blev inficeret i timen, hvilket i alt kan løbe op i to millioner ramte computere. Malwaren udnyttede et hul i Java.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>