Sådan transporterer og monterer Vestas sin 8 MW offshoremølle

Kære Peter

Det er jo i sådan et ingeniør regi her ret spændende at læse om den tekniske udfordring det er at håndtere et stykke maskineri på den ovenfor omtalte størrelse, ligegyldigt om det er et skib, en kedel eller en mølle.

Nu har du så startet med at dreje debatten over på en for/imod atomkraft, og for/imod vindmøller.

Jeg er ikke samfundsøkonom, men gratis strøm når møllen er sat op er vel egentligt billigere end brændsel til et atomkraft reaktor.

Du virker så skråsikker, så med din skarpe holdning må du have overvejet og kan argumentere for følgende som lige springer i øjnene:

I: Er affaldsproblemet med atomkraft løst, i givet fald, hvad koster det per Mwh at håndtere.

II: Hvilke omkostninger er der for samfundet ved a-kraft, udover at de er grimme, hvad koster det at passe på sådan et værk, det må jo være et oplagt mål for terror, hvad koster statsligt tilsyn per produceret Mwh.

III: Hvis et værk opføres med en planlagt levetid på 30 år, er de så designet til at håndtere et faldende forbrug, eller hvis det går den anden vej kan det så skalere.

IV: Når brændslet skal skiftes, er der så leveringssikkerhed på nyt, og kan man få det i de lande vi generelt helst vil handle i hvis vi skal kunne se os selv i spejlet.

V: De ulykker der har været med atomkraft har sat nogle kvadratkilometer i verden “ud af drift”, det har været driftige områder, hvad koster en ulykke, og kan du sætte nogle tal på samfundsomkostningerne ved de inddragede områder.

Jeg ser frem til at blive oplyst, det her kunne måske blive en helt rar og sober debat.

Mvh
Brian

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>